masih adakah harapan untuk umno?

ahli umno yang baru yang bercita cita untuk bergelumang dengan politik tanah air belajarlah dari pengalaman orang lama. situasi umno amat berat sekarang kerana pagar yang diharap pagar pulak yang makan padi. yang diharapkan oleh umno ialah ahli ahli yang baru kerana yang baru ini lah yang akan mengambil tampuk kepimpinan apabila yang lama dah obsolete. belajarlah untuk membahagikan masa untuk mengejar cita cita, keluarga, wang ringgit, sahabat handai dan sikap. kerana ini semua adalah faktor yang akan menyeksakan diri apabila sudah jauh berada dalam arus gelombang politik umno. tidak ada yang bertuah apabila kita memperjuangkan politik umno melainkan anak bangsa kita sendiri dimasa akan datang.

umno adalah parti yang suci pada mulanya sudah dijadikan parti yang penuh dengki khianat, adu domba, politik wang, ampu bodek dan pilih kasih. kembalikan umno ke wajah asalnya. dahulu, pemimpin di tunjuk dan menolak untuk memimpin sekarang pemimpin mencari dan berebut untuk memimpin. sikap ahli memainkan peranan penting didalam perubahan yang diinginkan berlaku untuk membawa umno pulang kepangkal jalan. sikap mesti berubah.

sikap orang umno mestilah berasaskan sikap agresif. sebelum pru12, orang melayu umno cuba untuk mengekalkan hak istimewa. selepas pru12 orang melayu tidak lagi cuba untuk mengekalkan hak istemewa itu tetapi terpaksa beradu untuk mengekalkan hak mereka. melayu dan umno telah merempat ditanah sendiri. suara suara melayu dan umno tidak lagi didengari oleh kepimpinan tinggi. suara melayu menjadi tidak penting kepada pemimpin umno. kemanakah perginya perjuangan untuk agama, bangsa dan negara?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: